Monday, May 23, 2005

Keranamu Kasih, Ku Kembali Di Sisimu (Part 1)

Kali ni I nak story mory skett about my experience berkasih dengan seseorang yang berlainan agama, bangsa dan geografi. Ini hanyalah pengalamanku yang telah mengajarku erti kehidupan dan cinta. Ini juga untuk menjadi sandaran (hopefully!) kepada mana mana hadek hadek yang jatuh cinta dengan orang tempatan wherever u ols sedang study tetapi terpaksa pulang ke Malaysia dengan hati yang luka!

Occay, at that time, Abang Novotny dan I baru setahun jagung bercinta dan berkenalan. We ols know that one day, I terpaksa pulang juga ke tanahair kerana student visa akan expired jugak akhirnya. Kami memang sedih asyik terfikirkan masa hadapan sebegitu; kelam dan gelap.. tak tahu apa kami nak buat. Walaupun Abang memang dah ada plan nak mintak izin his company to hire me but that's proven too difficult! Sebabnya, nak hire a foreigner in your company, diorang kena advertise dulu position itu for at least 3 bulan (agaknyalah..lupalak) and lepas tu baru boleh offer position for me (if they still could not get a local British person for the job) and then the company has to pay some kind of money to the government as well for that. Tak tahulah afsal????
So, kami hanya lived for the moment at that time. Hari hari sebelum I terpaksa balik tu proven very der difficult... I sangat sayangkannya kerana hatinya sangat baik dan berpekerti mulia. I felt so sad to leave him in the UK without me! I have been in this situation before; it was 1995; tetapi masa tu, budak janz US tuh yang terpaksa pergi kerana dia dah kena pulang ke USA. We cried, we hugged and we kissed in Heathrow. Kami tak kisah langsung orang ramai kat situ. The power of our love was proven so strong. Tetapi that was not meant to be, we broke up sebab it's very hard to maintain long distance relationship especially when we both pun ada keinginan seksual masing masing.

So, he's long gone from my heart..then I met Abang!
He stayed with me the night before I had to go home. We spent our last time together in the city where we first met, in the bedroom where we first knew each other very well and in my bed where we first made love! We slept in each other's arms... happily. Keesokan harinya (actually it's our first anniversary, u ols!) he prepared us our first anniversary food. I still remember the prawn cocktail yang sedap ittew! Then the time came, but first we went to his mum's house in Cambridge. While saying goodbye, I broke down and cry.. Abang nearly cried as well but he held his tears to be the stronger person in the situation. His mother kept telling me that she's sure that one day I will return for good!
We drove off to Heathrow.. the journey was painful.. I could not face my future without Abang now that we are madly in love with each other. I felt so helpless to do anything from far if he needed my assurance and belaian mesra. Setelah 2 jam memandu, akhirnya sampai jua kami di Heathrow. Semasa menunggu which gate I should go to, kami duduk duduk di kerusi di departure hall. I kept holding on to him and looking in his eyes. I broke down in tears again... he as usual had to be the stronger man. He kept assuring me that we will always be together no matter what....

(bersambung)

13 comments:

Lantern said...

syahdu..sobs..sobs..sobs..
Lee, buat mender weh..byk giler entry today..hikhik..rajen btol..

karl said...

auwww...sedehnyer.....sabar yer...ni yg buat i takut nie...oppss...

Bicuculline said...

sedihnyer...bulan 8 nanti aku tinggalkan bf aku sebulan aje pon dah rasa camtu...im sure it is even worse for u....cepatlah sambung!!

PC said...

masing masing takut ye terpaksa meninggalkan dan ditinggalkan oleh yang tersayang...

Lee Novotny said...

u ols, thanks..memang sedih tau..I pun giler giler masa tu sampai nak tidur pun tak leh!
But u ols tunggu, ye? I will sambung soon!

Lantern said...

keranamu kasih or keranamu kekasih?..hikhik..dah mkn lee?.tgh wat pe babe?

Faidhi said...

sedihnya baca...tak sabar tunggu sambungan cerita nie..

Lee Novotny said...

Faidhi..thanks for reading this.ni tgh nak buat part 2...

Oiitt Tanglong!!! Dah dah, jgn nak memandai betulkan grammar I nih! Muahahah..I nak beri tajuk ni utk Dato' Ahmad Nawab buat lagu baru untuk Ramlah Ram.. pls lah Kak Ramlah, go back to Tuk Mat tuh! Lirik: Lee Novotny, Penciota: Dato` Ahmad Nawab; penyanyi: Ramlah Ram...fuhh glamer!

adam said...

adoiii.. aku kan menjandaaa selamanyaaaa ahhhhh

imah said...

sebijik macam filem Kuch kuch Hota hai..Cuma scene menari ramai dalam hujan jer tak dak waktu diaorg nak berpisah tu! ( background taman Bunga )

Eva said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lee Novotny said...

Hahhaah Adam, Imah..kelakarlah u ols! LOL

Eva..jgn nangis dik oiii... nah tisu...:)

Eva said...

*sobs* TQ abg Lee...*kesat air mata*